"A szeretetünk kifogyhatatlan,
A türelmünk határtalan,
A gyermek játékossága bennünk van,
A mosoly, a simogatás mindig nálunk van.”

 

Bölcsődénk 2013.szeptember 17-én nyitotta meg kapuit. 48 férőhellyel rendelkezik, 4 gondozási egységgel üzemel. Az udvaron homokozó, párakapu és mozgásfejlesztő játékok állnak a gyermekek rendelkezésére. A csoport szobák tágasak világosak, elég teret biztosítanak a gyermekek szabad játéktevékenységéhez, otthonosan berendezett játéksarkok kialakításával. A gyermekek beilleszkedését a szülővel történő fokozatos beszoktatás és a családdal való szoros együtt működést segíti elő. A gyermek első közössége a bölcsőde, ekkor válik el először szüleitől, ezért is fektetünk nagy hangsúlyt a fokozatos beszoktatásra. A hozzánk járó gyermekek egyéni fejlődési tempójához igazodik a folyamatos napirendünk is. Célunk a derűs, szeretetteljes érzelmi biztonságot nyújtó légkör megteremtése. Mivel a gyermek alapszükséglete a játék, amelyen keresztül tapasztal, ismerkedik a világgal és önmagával ezért minél több időt, helyet biztosítunk az elmélyült játékra. A kisgyermeknevelők szeretetteljes munkájukkal segítik a gyermekek fejlődését. A szülőkkel együttműködve életkoruknak és fejlettségüknek megfelelően egyéni szükségleteiket figyelembe véve, családias környezetben neveljük-gondozzuk őket. Így minden gyermek saját tempójában tud fejlődni, amivel lehetővé válik egyéniségük kibontakozása. Gondot fordítunk arra, hogy meg tanuljanak egymásra figyelni és egymást elfogadni. Egész napjukat a játék szövi át és határozza meg. Eszközünk a szeretet, mely minden nehézségen átsegíti őket. Tudatosan törekszünk arra, hogy önállóak, és befogadóak legyenek, mire eljön az óvodába való átlépés.

 

Nevelési elveink:

Szeretetteljes, biztonságot adó, érzelemben gazdag bölcsődei élet megteremtésére törekszünk, ahol a gyermekközpontúság úgy jelenik meg, hogy fejlődési lehetőséget, önállóságot ad a gyermeknek. 
Egy-egy csoport kis létszámmal működik, legfeljebb tizenkét gyermekkel. A gyermek fejlődéséhez szükséges változatos tevékenységek mellett a kicsik szinte észrevétlenül sajátítják el a kultúrhigiéniai szokásokat, válnak egyre önállóbbá. Kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges táplálkozásra és egészséges életmódra való nevelést, a színvonalas, a gyerekek testi és szellemi fejlődését segítő eszközök, játékok, foglalkozások biztosítását és végül, de nem utolsó sorban igyekszünk igényes, színes, harmonikus környezetet biztosítani. 

Étkeztetés:

Bölcsődénk konyhája a H.A.C.C.P. előírásai mentén lett kialakítva: nagy gondot fordítunk a kisgyermekek korszerű táplálkozására. Intézményünkben a korszerű csecsemő, és kisgyermek táplálási elveket vesszük figyelembe, úgy hogy a táplálék mennyisége, minősége, higiénés követelménye megfelelő legyen. Az étrend változatos, idényszerű, ízben, színben összehangolt, amelyet a bölcsőde konyhájában készítenek. A gyermekek korszerű, életkorának megfelelő táplálkozásáról, az esetleges táplálási intolerancia miatt szükséges diétás étkezést is biztosítani tudjuk.

 

Adatvédelmi Tájékoztató (Kattintson a szövegre a megtekintéshez)